Att gå i parterapi blir allt vanligare och allt mer öppet att tala om, vilket även kan göra att fler förhållanden överlever. Högst tryck är det efter sommaren då man suttit ihop med sin andra hälft.

1012075-love-heart-sweetsVi har i tidigare artikel skrivit om att man ska våga gå i terapi för att se till så man kan blåsa liv i sitt förhållande. Detta är nu något som allt fler väljer att göra och genom att man vågar prata om det samt prata med vänner så blir själva terapin inte så laddat. I en artikel från Sveriges Radio går det att läsa att terapeuterna har som mest att göra efter sommaren. På frågan varför så kan det i stora drag ofta handla om antingen att man kommer tillbaka till jobbet vilket kan bli en jobbig omställning eller att semestern varit ansträngande och man umgåtts dagligen tillsammans. För även det mest vattentäta förhållande måste ibland luftas.

Ett sunt förhållande

Vad som är bra att tänka på är att alla människor är olika och det gäller att respektera varandra och ge varandra plats. För att få sitt förhållande på rätt sida finns det några snabba punkter att tänka på och att jobba efter:

  • Våga prata med varandra och berätta vad ni känner
  • Lita på att den andre förstår och var öppna mot varandra
  • Var er själva
  • Ställ er frågan “vill jag verkligen vara med den här personen”
  • Våga älska!