Att sova är otroligt viktigt för att kroppen ska kunna återhämta sig. Tillräckligt med sömn ger också många hälsofördelar. Enormt mycket tid spenderas i sängen och den är en viktig komponent för att sova gott.

Sömn är livsviktigt för att kroppen och hjärnan ska kunna återhämta sig ordentligt. För att sova bra ska du tänka på att hitta rätt bäddmadrass för dig och ha ett sovrum som utstrålar lugn och harmoni. Under tiden som du sover sjunker pulsen, kroppstemperaturen går ner, musklerna slappnar av och blodtrycket sjunker. Några positiva effekter av att sova tillräckligt är att immunförsvaret stärks och risken att drabbas av olika sjukdomar som exempelvis utmattningssyndrom och hjärt-kärlsjukdomar minskar. Att sova 7-8 timmars sömn är ett bra riktmärke men det är inte bara antal timmar som räknas utan det handlar också om vilken kvalité sömnen har.

”Med kvalitativ sömn – alltså en större mängd djupsömn – kan man ibland sova kortare.” (SvD Perfect Guide 5 november 2018)

Sängen är viktig

sängVi spenderar ungefär en tredjedel av vårt liv i en säng. Därför är det viktigt att du har en säng som passar din kropp. Prova olika märken för att hitta en säng som just du tycker är skön och ta hjälp av en expert för att optimera ditt köp. Valet av bäddmadrass är otroligt viktig för sängens helhetskänsla.

Optimera ditt sovrum

All elektronik bör stanna utanför sovrummet och det ska helst vara svalt i sovrummet för att få en bra sömn. Investera i fräscha och sköna lakan för att öka trivseln i sängen. Välj inredning som är ombonat eller luftig beroende på vad du gillar bäst och ställ sängen så att du har uppsikt över dörren.