Att ha dålig koll på sin ekonomi är inte endast förbehållet till oss vanliga människor, även kändisar får kämpa ibland och en som öppet berättar om sina ekonomiska svårigheter är SVT-profilen Rickard Olsson – han har miljonskulder och det har ibland gått så långt att han till och med hamnat hos Kronofogden.

Alla behöver vi ta ett lån eller två ibland, men vad som är viktigt att tänka på är att se till så att man har en stabil ekonomi i den meningen att man kan betala tillbaka det man lånar och inte hamnar i en skuldspiral. Någon som detta är ett alltför välkänt scenario när det kommer till lån och skulder är Rickard Olsson, SVT-profilen i pengakris såsom Expressen beskriver det. Men han talar dock gärna öppet om detta och berättar i en pod om hur han hamnat hos fogden flera gånger på grund av sitt slarv med ekonomin.

”Rickard Olsson tjänar en halv miljon när han programleder en enda säsong av populära familjeunderhållningsprogrammet ”Vem vet mest” i SVT. Men trots den enorma lönen har han svårt att hålla i pengarna, betala räkningar och har flera gånger hamnat hos kronofogden.” läs hela artikeln genom att klicka här.

Inte ett bra år för kändisen

År 2018 har nog inte varit ett speciellt bra år för Rickard Olsson. Först började det ryktas om att han inte skulle få behålla sitt jobb som programledare och detta rykte visade sig vara helt sant. Och dessutom har det kommit ut att han är dålig på att hantera sin ekonomi, och det är det nog få som vill vara kända som. Men han själv har valt att tala öppet om det i podcasten ”Tankar med” där han bland annat säger att han blivit av med sitt kreditkort och hamnat hos Kronofogden fler än bara en gång i livet. Han ska enligt utsago vara så dålig på ekonomi att både hans revisor och agent skäller på honom. Och inte låter det som att han bryr sig speciellt mycket om pengarna han bränner, för han lägger även till att han gärna unnar sig saker såsom om han vill ha en fyrhjuling exempelvis så köper han den utan att reflektera över konsekvenserna. Kanske är det i tv-programmet Lyxfällan vi får se honom här näst, som deltagare – vem vet?till exempel, då vill jag köpa den, säger han.