Tyngdtäcken skapar en lugn där användare vittnar om minskad oro, stress och ångest. Inga vetenskapliga studier talar för att detta täcke fungerar och trots detta visar försäljningssiffror något helt annat. Tyngdtäcke tros bidra till en godare sömn av högre kvalitet.

Fungerar tyngdtäcke eller är det ren inbillning? Detta är frågor som ställs när detta täcke har blivit allt trendigare. Studier har gjorts och gång på gång visas upp resultat som gör gällande att tyngdtäcken kanske inte förbättrar din sömn trots allt, men ändå säljer de fortsatt som smör. En god sömn bidrar positivt till och banar väg för fortsatt god prestation och oj så viktig är sömnen för dig, för att du ska fortsätta orka med dina dagliga åtaganden och tyngdtäcket kan hjälpa dig.

Tyngdtäcke blir allt mer populärt

Men är tyngdtäcke en inbillning tro eller hjälper detta dig? Oro, stress och ångest är ett fåtal, av oerhört många, orsaker till att din sömn tar stryk. Har du nu börjat leka med tanken att införskaffa dig ett tyngdtäcke i jakten på att få en godare sömn? Det finns inga vetenskapliga studier som idag bevisar att ett tyngdtäcke egentligen förbättrar sömnen. Trots detta säljs de som smör så kan det vara så att det i det stora hela faktiskt bidrar till sömn av högre kvalitet? Fortsatt görs studier där forskare idag tror att tyngdtäcken ökar frisättning av oxytocin i kroppen. Känslan av att bli omkramad är något som skapar ett lugn uttrycker användare.

För en godare sömn

Ett flertal studier har gjorts angående om användning av ett tyngdtäcke bidrar till en godare sömn eller om detta helt enkelt är inbillning. Inga vetenskapliga studier stödjer teorin kring att tyngdtäcken fungerar men försäljningen säger något annat. Allt fler höjer en talans röst om att användning av tyngdtäcke kommit att lindra oro, stress och ångest som blivit allt vanligare. Mer och mer talar för att tyngdtäcken fungerar och du som är nyfiken och önskar förbättra din sömn kan göra som så många andra och välja att prova ett tyngdtäcke. Det råder meningsskiljaktigheter i frågan om tyngdtäcken fungerar, så låt dig prova och se hur du reagerar.