Piercingar kanske är något som du främst associerar med 90-tal eller tidigt 2000-tal. Under en period var det väldigt trendigt med piercingar, inte främst i ögonbrynet, i naveln, tungan och i näsan. Under åren så har trenden varierat väldigt kraftigt. Vissa menar att den är borta för alltid och andra menar att den mycket väl är på väg tillbaka.

En piercing är ett sätt för människor att smycka sina kroppar. Piercingar går att sätta nästan lite överallt, men vanligast är i ansiktet, naveln eller i bröstvårtan. Innan du gör en piercing är det viktigt att du skapar dig kunskap, speciellt om eftervården och att du väljer en salong med utbildad och kunnig personal. Huruvida trenden är tillbaka eller inte är svårt att säga och handlar mycket om den egna smaken. Idag är det till exempel inte ovanligt att se piercingar i näsan eller i naveln, men piercingarnas peak är troligtvis borta. Det betyder dock inte att du inte kan pierca dig om du vill. Det finns många otroligt fina smycken som du kan använda dig av och även olika platser på kroppen som du kan smycka. Hos https://rockflame.com/ kan du till exempel fynda högkvalitativa och säkra piercingsmycken till bland annat näsa, navel, septum, ögonbryn och mycket mer.

De trendigaste piercingarna

Visst finns det trender även inom piercingvärlden, precis som med hårtrender eller trender inom träning och kost. Här nedan kan du hitta en lista på de platser på kroppen som är mest vanliga (och kanske även mest trendiga) att pierca just nu.

  • Navel
  • Septum (delen mellan näsborrarna)
  • Tunga
  • Bröstvårta/bröstvårtor
  • Dermal anchor

När en trend har startat blir det ofta snabbt något som sprider sig. Idag finns det både privatpersoner och kända artister som bär piercingar på sin kropp. Genom rätt eftervård och genom att gå till en auktoriserad salong kan du känna dig i trygga händer med att din piercing läker som den ska. Eftersom en piercing är ett ingrepp så finns det dock alltid risker med behandlingen. Det kan till exempel vara så att din kropp stöter bort smycket. Detta kan lämna ett ärr efter sig, men i de flesta fall så kommer du med enkelhet att kunna göra om piercingen efteråt om så önskas.