Alla människor är skapta mer eller mindre på samma sätt och därmed finns samma behov av olika näringsämnen. Saker som fibrer, vitaminer, nyttiga fetter, mineraler och proteiner behövs dagligen för att kroppen ska fungera som den ska, att hjärnan ska hållas pigg och att celler ska förnyas och hållas starka.

Trots dessa likheter så finns det en hel del variationer när det kommer till behoven då olika människor för olika livsstilar. Saker som yrke, aktivitetsnivå, kön, ålder och vanor spelar alla roll när det kommer till näringslära och det är här som kosttillskott från Vitalplus kan hjälpa dig att leva så optimalt som du bara kan.

För dig som tränar

kille tränarAtt träna är otroligt nyttigt och förutom att stärka kroppen och ge god kondition leder regelbunden motion också till bättre humör, motivation och energi. En kropp som utsätts för långa löprundor, tunga lyft eller intensiva matcher behöver dock mer energi än en stillasittande, och med det också större mängder näring. Faktum är att sportiga människor behöver mer protein och även om mycket kan erhållas med en bra kosthållning så är det ändå viktigt att känna till att dagsbehovet till och med kan fördubblas.

Många veganer och vegetarianer oroar sig särskilt mycket för att de inte ska få i sig tillräckligt med protein och även om det finns protein att hämta från växtriket så kan ett kosttillskott garantera att det aldrig blir brist.

Fysisk träning har enormt många fördelar men tar du i ofta och mycket innebär det också att du måste förse cellerna med tillräckligt mycket energi att återhämta sig och det är därför inte ovanligt att elitidrottare får brister. Det kan handla om kaliumbrist som bland annat leder till trötthet, järnbrist som orsakar anemi eller B-vitaminer som påverkar allt från ämnesomsättningen till hjärthälsan. Ge därför din kropp en bra balans av motion och näring för ett långt och friskt liv.