Det är inte alla gånger man har helt hundraprocentig koll på sin ekonomi, speciellt inte nu i tider direkt efter semestern. Kanske spenderade man lite väl mycket på den där utlandsresan eller så unnade man sig lite väl mycket kostsamma nöjen under de lediga lata dagarna. Turligt nog går det att få ekonomin att hålla ihop tills nästa lön dimper in på kontot – nämligen att ta ett lån.

4568078-question-marks-and-man-showing-confusion-or-unsureAtt låna pengar är inget man ska göra lättvindigt och det finns en hel del att tänka på innan man tar ett lån. Till exempel ska man vara väldigt restriktiv med vem man lånar av. Olika långivare har olika ränta och olika villkor. Hos https://sekina.se/ exempelvis, kan man se alla olika räntor för olika långivare och därigenom också få hjälp med att hitta en långivare som passar just ens egna privata situation. Annat att tänka på när man ska ta lån är något som bland annat man alltid ska kunna betala tillbaka lånet, och därför ska man aldrig låna mer än just det belopp som man faktisk behöver. Det bästa är dock att få koll på sin ekonomi innan man ens är i behov av ett lån, och det är något som Dagens Nyheter tipsar om hur man gör steg för steg- så det kan vara nyttigt att veta.

Få koll på ekonomin utan att låna

Som sagt är det många som nu efter semestern kämpar med att få sin ekonomi att gå ihop och således även behöver ta lån. Men något som Expressen skriver om är faktiskt just hur man kan göra för att få ekonomin att gå ihop nu efter sommarens lediga dagar. Vad man bland annat tipsar om är att sätta upp en budget och även hålla sig till den, be om uppskov om man har lån och krediter att betala av samt även om man har lånat ut pengar till någon så ska man be om att få tillbaka de pengarna.

Här är lite fler konkreta spartips: