Det har avslöjats mycket oenigheter kring den saknade brottningslegenden Frank Anderssons begravning. Familjen är nämligen mycket oense kring var någonstans han ska begravas. Tillslut har ärendet fått gå vidare till länsstyrelsen, meddelar Franks exfru.

Att familjer inte kommer överens när det kommer till begravningen, hur den ska utföras, vilka som ska komma och inte är mycket vanligt. Det menar i alla fall en begravningsbyrå i Göteborg, som varje dag möter anhöriga som inte klarar av att enas kring hur allt ska göras. Kring någons bortgång och begravning ställs många viljor mot varandra, mycket känslor är i turbulens och gamla meningsskiljaktigheter sen tidigare kan komma upp till ytan igen.

Inte lätt att komma överens

Det man har beslutat om är att han ska begravas i Trollhättan och att det kommer hållas en minnesstund i Stockholm. Det kan bland annat Aftonbladet skriva om och som Sportbibeln och Expressen är med och bekräftar. De anhöriga uttalar sig respektfullt om varandra och menar att de trots deras enigheter inte har något negativt att säga om varandra. Ur Aftonbladets artikel:

– Så är det. Frank är i Stockholm och var han ska gravsättas får beslutas på en högre nivå. Det är fortfarande osäkert, säger Franks exflickvän Jeanette Kindblom som även är mamma till deras gemensamma dotter Montana.

Situationer som dessa är mycket vanliga i begravningssammanhang. Det kan både gälla offentliga personer som går bort, där de anhriga tvingas anpassa sig efter vad allmänheten eller medierna vill. Men det är också vanligt i små, privata sammanhang. Det kan röra sig om gamla ex som dyker upp och har en åsikt om saker, eller föräldrar, barn eller andra nära anhöriga som menar att de känner personen bättre än den andra.