Att flytta hemifrån är som vi skrivit förut den roligaste flytten. Äntligen får man komma in i vuxenlivet på riktigt, och bli sin egen boss över hemmet. Men det är också mycket som ska ordnas och fixas för flytten. Exempelvis möbler, och det är lätt att det blir en dyr historia när det är dags att köpa allt som behövs. I en artikel från Metro har man tagit upp saken kring att det är dyrt att flytta hemifrån. Så här står det:

Dags att flytta hemifrån? Din första månad i nya hemmet kan kosta upp mot 65 000 kronor. – Om du inte har lite framförhållning så kan kostnaderna komma som en chock. Speciellt för unga vuxna i storstäder som bor kvar hemma länge utan att betala, säger familjeekonomen Ann-Sofie Magnusson. Eget boende kostar i snitt 11 000 kronor för en 20-åring. Det är är cirka 4 000 kronor mer än boende hos föräldrar enligt Konsumentverket.

Men det går faktiskt att komma undan billigare, för det finns knep om hur man gör det billigare att flytta hemifrån. För det första, och så är det ju egentligen alltid, så gäller det att verkligen leta efter de bästa priserna. Att använda sig av internet gör att det är lätt att jämföra priser, och där finns det också ett stort och bra utbud. Att exempelvis köpa säng från Confident Living kan vara att föredra, eftersom det är otroligt fina och bra sängar – samtidigt som du får de till ett bra pris. Och att använda sig av internet när man handlar möbler är smart oavsett om det är till kök eller vardagsrum. Det är väl det första tipset att komma ihåg!

Gör budget för bra överblick av ekonomin

Andra bra tips till du som ska flytta hemifrån och behöver få ner kostnaderna är att exempelvis göra en budget. Du kan klicka dig in på Konsumentverket, där finns det en bra modell som du kan utgå ifrån. Hemförsäkring är också så klart viktigt, men där precis som med möbler, kan du kolla olika företag. Det är inte säkert att det du hade hos dina föräldrar passar lika bra i din nya bostad.

Handla inte allt på en gång och se över vad som finns på second hand

Att köpa begagnat till hemmet är självklart också att rekommendera för att få ner kostnader. Dock kanske man inte ska köpa saker som säng, vitvaror eller badrumsprodukter begagnat. Däremot soffa, prydnadssaker, porslin med mera är smart att handla begagnat för att komma ner i pris. Du kan ju handla antingen second hand på internet, eller så handlar du på loppmarknader. Det känner du av bäst själv, men utbudet är nog större online. Sen ska du ju komma ihåg att du kanske inte behöver köpa allt till bostaden den första månaden. Försök  istället att sprida ut kostnaderna, det är smartare än att köpa allting och betala med avbetalning.

???????????????????????????????????????
Tänk också på att det är din bostad, du bestämmer med andra ord exakt hur du inreder. Kul!