Att flytta hemifrån eller flytta ihop med någon man tycker om är en stor sak – och vill man göra det enkelt för sig så finns en hel del saker att tänka på som garanterat kommer att göra flytten enklare. Till exempel är det viktigt att man redan från början har en utstuderad plan för sin flytt och packar smart.

Tidigare har vi skrivit om att bli sambos med personen man älskar och delat med oss av lite smarta tips och råd att tänka på i den typen av situationer. Vad vi dock utelämnade var konkreta tips om själva flytten i sig och det tänkte vi gott göra idag – för det finns en hel del saker att tänka på för att göra flytten så enkel och smidig som det bara går, rent praktiskt.Flyttlådor man

Ett tips är att skriva listor med vilka saker som packas ned i vilken kartong och inte heller glömma bort att märka upp kartongen. Något som gör detta mycket enklare är även att packa rum för rum och samtidigt också passa på att rensa bort det man inte vill eller kan ta med sig till sitt nya boende. Ska man exempelvis flytta ihop med någon och bli sambos kan det till och med vara bra att man redan från början bestämmer vems saker som ska med så att man slipper dubbletter av prylarna. Sen ska man heller inte glömma att packa i god tid innan flyttlasset går, så att man faktiskt har just den här tiden att planera och slipper en flytt där saker och ting kastas ner i kartonger och blandas om vartannat. Och när detta väl är klart ska du heller inte glömma andra obligatoriska steg i flytten såsom adressändringen.

Viktigt med adressändring

Att ändra adress är något som man är skylig att göra i samband med sin flytt, och ett tips från Göteborgs Posten är att ändra adressen strax innan att man flyttar. Något som också kan vara smart att lämna in är en eftersändning av sin post vilket betyder att posten till din gamla adress går till din nya utan större krångel, dock ska man veta att detta kommer kosta en extra slant samtidigt som endast en adressändring är gratis. Därför är det upp till var och en att bestämma vad som passar. Men det viktiga är just adressändringen eftersom med den så får andra instanser din nya adress såsom Försäkringskassan, Skatteverket, banken och andra viktiga myndigheter och organisationer som hämtar din adress från där du är folkbokförd. Kom ock ihåg att alla företag inte hämtar sin information om dig där, så vissa måste du kontakta själv och meddela så att du inte missar viktiga brev!