Från nytt till gammalt

Vi alla vet ju hur det är att flytta hemifrån den där första gången. Man kanske är van vid att alltid ha någon omkring sig och att maten kanske står på bordet när man kommer hem efter jobbet. Men när man flyttar till eget så förändras allt det. Disken och allting annat ser precis likadant ut som du gjorde när du lämnade på morgonen. Jobbigt tycker vissa, skönt tycker andra. Det första man gör är kanske inte att köpa en bostad, men när det väl kommer på tal, då kan det vara bra att veta en del saker.

Banken ska inte styra

Det kan såklart vara svårt att få ett lån om man inte har en fast inkomst, men det måste absolut inte vara så. I dagens samhälle är det snarare ganska vanligt att man är frilans, projektanställd eller någon form av vikarie. Det finns egentligen inga bestämmelser om att man ha en fast anställning i regel. Faktum är att det finns många bankar som ändå kan godkänna ett lån. Något man verkligen bör kolla upp innan man vänder sig till andra aktörer. Kan man bevisa att man har något form jobb den kommande framtiden eller besparingar eller något annat som kan ge en trygghet. Då ska detta också funka. Nya regler har också gjort det billigare för låntagaren och det har också gjort att fler kan köpa sin bostad, något som också är bättre för ekonomin. Vad gäller finansmarknaden så är nästan alltid konsumenten i underläge och det är också något man vill få bort. Bankerna ska inte styra i hur folk bor. Allt och mycket mer finns på MittBolån.se.

– Anställningsformen är bara en parameter vi tittar på, den är inte enskilt avgörande, säger Anna Sundblad, presschef på Swedbank.