Enligt en amerikansk psykolog och parterapeut är Ikea en viktig orsak till problem i förhållanden. 

Tidigare har vi skrivit om hur fler par än någonsin skiljer sig, och nu kan det finnas en anledning till detta – det är nämligen bevisat att just möbelvaruhuset IKEA får par att bråka eller till och med göra slut, så varför skulle inte detta även gälla skilsmässor?

”Ett besök på Ikea är rena mardrömmen för förhållanden. Det hävdar parterapeuten Ramani Durvasula från Kalifornien. Som om vi inte redan visste det. Ett besök på Ikea kan urarta. In kommer lyckliga par. Ut kommer grälande.” läs mer genom att klicka här.

Den amerikanska psykologen Ramani Durvasula har funnit ett samband mellan de par som kommer till henne för parterapi och IKEA-besök, för det är nämligen ofta som bråket just startat i varuhuset. Detta gör att Durvasula nu hävdar att IKEA får par att bråka, om än göra slut. För sanningen är ju att de flesta par faktiskt kommer till IKEA som härligt förälskade och lämnar varuhuset i bråk – och det är inte för intet som varuhuset under flera år haft smeknamnet ”skilsmässovaruhuset”.

Mardrömmen för förhållande

IKEA450x300Att IKEA är format som en labyrint för att vi ska handla så mycket som det bara går är ingen tillfällighet, utan en noga uttänkt affärsstrategi från företagets sida. Vad man dock nog inte räknat med är att labyrinterna även skulle komma att påverka kärleksparens relationer till varandra – vilket göra att flertalet par inte ens hinner komma till kassan och betala innan bråket är i full gång. Enligt Durvasula grundas detta i att man på IKEA kommer in på diverse diskussioner och samtalsämnen man annars kanske inte berör så ofta så som att man börjar se vilken typ av smak i inredning den ene har vilket sedan leder in på vem som gör vad i hemmet. Kanske blir diskussionerna om vem som gör vad, hur mycket och hur ofta – och när man kommer hem efter IKEA besöket är irritationsmomentet inte över. Då ska man montera sakerna man tillslut köpt, och det är inte lätt alla gånger och alla kan nog hålla med om att man tjafsat för mindre. Så om du vill behålla harmonin i ditt förhållande – handla dina möbler någon annanstans i framtiden!