Black Friday är shoppingdagen dag med stort ”S” och nu väntas britterna att för första gången lyckas spränga miljardvallen när det kommer till shopping på en och samma dag.

Black Friday, dagen som snart infinner sig och som får många hungriga shoppingsjälar att skaka av nervositet och lycka. På http://www.pricerunner.se/c/kampanjer/black-friday/index2.html går det att läsa om varför dagen heter just den svarta fredagen. Anledningen är att man i USA började dra igång med julhandeln och att butikerna då vände sina röda minussiffror till svarta positiva vinstsiffror. Nu har dagen som infaller den 27:e november spridit sig till hela världen och i tidningen ehandel.se går det att läsa att britterna nog kommer att kunna spränga miljardvallen under en dag med sin shopping enbart på nätet. Detta betyder att e-handlare måste vara på sin vakt och vara rustade inför det stora tryck som kommer att komma.

Trycket i Sverige6646997-black-friday-just-ahead-green-road-sign-and-clouds

Även i Sverige kan man se ett mycket högre tryck när det kommer till Black Friday då man vill öka på julkänslan och tidigt börja få människor att slå på den stora trumman. För visst är det väl så att när man väl börjat shoppa så kan man fortfarande fortsätta. Veckans Affärer skriver att när Svensk Handel frågade sina medlemmar om hur det kommer att rusta sig inför den stora svarta dagen genom att planera in något så var det nu tre gånger fler än förra året som svarade att det kommer de att göra.

De kedjor som satsar hårdast på just denna stora dag är de stora elektronikkedjorna och som sätter mycket tillit till julshoppingen. Dock måste man självklart tänka på att inte rea ut för mycket oc allt för länge då man även måste gå med vinst på det som säljs.