Stå brud i vinterskrud, lyder rubriken på denna artikel från Aftonbladets Wendela. I artikeln kan ni sedan läsa om hur Johanna och Olaf Völcker sagt ja till varandra under något så ovanligt som vintern.

Och vinterbröllop är faktiskt någonting som är på tapeten i år. För när rubriken ovan skrevs, för sex år sedan, var detta någonting väldigt få kunde tänka sig. Numera är det däremot som sagt  trendigt, så om du inte orkar vänta till sommaren för att få säga ja till din käraste finns det gott om tid att planera ett vinterbröllop 2014/20115. Men det är klart en hel del som måste hinnas först.

Det finns ju en del saker som är viktiga innan bröllopet, och som måste göras minst en månad innan det är dags. Det går exempelvis inte bjuda in gäster dagen innan, eftersom de mest troligt inte kommer att kunna komma då. Dessutom vill en ju gärna ha fina inbjudningskort till bröllopet, och det tar ju tid för företag med bra kvalitet att ta fram och leverera korten. När det kommer till vinterbröllop är lokalen inte så viktig, om man bortser från själva festen efter bröllopet. Att gifta sig utomhus i någons trädgård kan vara ett alternativ, för att sedan gå in och ha festen där. Om du inte hinner få tag i en riktig lokal vill säga.

Det finns även en del saker som du bör kunna när du planerar ditt bröllop, och extra viktigt är det att ha koll på detta när du planerar ett bröllop med kort varsel. Det handlar helt enkelt om vett och etikett på bröllopet och ett tips är att läsa igenom Magdalena Ribbings svar på tal om hur man beter sig, vilket du hittar här.

Fler bra bröllopstips, bland annat om du håller budgeten nere finns i  denna artikel.