Kärlek på äldre dagar, är en fröjd vissa är med om. Om detta skrevs det en del om nyligen i ett inlägg. Men varför blir man kär egentligen och finns det någon hjälp på traven för att få någon att bli kär i just dig? Mer om detta nedan.

 

I en artikel i Expressen förklaras det närmare varför man egentligen blir kär, och detta beror på litet olika faktorer.

Enligt psykologin finns det en rad faktorer som är avgörande för att man ska falla hejdlöst för någon.

 

Ja, varför blir man egentligen kär? Och varför blir man inte det, när man tror att man ska bli det? Dessa grubblerier plågar många, inte minst de som sitter därute med ett brustet hjärta. Dessutom har nog de flesta gjort mindre lyckade val partnermässigt, måste det vara så svårt? Men ofta handlar kärleken som uppstår om att man hittar någon som man påminner om själv, eftersom en tror att chansen att någon ska gilla en tillbaka är större om man är lika varandra. Vi älskar också att känna oss behövda, som om en person gillar en så gillar vi oftast de lite mer bara för det.

Hjärtan med pil

Andra saker som gör att man blir förälskad är för att personen i fråga har karaktärsdrag och egenskaper som är särskilt åtråvärda för dig själv, det blir så att säga attraktivt och viktigt. Det gör att vi sugs som en magnet mot denna andra person. Personen bör också helst passa in i vår värld, detta kan handla om allt från yrke, ålder, klasstillhörighet till nationalitet och kulturella normer. Detta styr vårt val av partner mer än vad man kan tro. Sedan är det dessutom så att vi går igång lite extra på personer som vi inte riktigt får grepp om, det är nämligen spännande med mystik och när en får kämpa lite för en person. Det lämnar dessutom rum över för fantasin.